Yağ filtresi değişimi genel olarak aracınızın motor yağı değişimi ile birlikte olur.
Yağ filtresi değişimi basit bir işlem gibi gözükse de yağ filtre contasının fazla sıkılması ya da gevşek kalması, filtrenin yerine tam oturtmaması araç sahibini yeniden servise gitmek zorunda bırakır.
Aracınızdaki yağ filtresi, contasından motor yağı kaçırıyorsa ya da yağ filtresi dış etkenlerden dolayı deforme olmuşsa tek başına da yağ filtre değişimi yapılabilir. Bu durumda aracınız motor yağı seviyesi tekrardan kontrol edilmeli ve motor yağında eksilme olmuşsa tamamlanmalıdır.
Motor yağı, aracınızdaki hareketli aksamların üzerinde asılıp ince bir tabaka şeklinde hareketli parçaların sürtünmesini ve aşınmasını önleyerek sıcaklığın en aza inmesini sağlamaktadır.
Yağ Filtresi Ne İşe Yarar?
Kısa tanımı ile yağ filtresi; motor yağının süzülmesini sağlayan ve motorun yağlanması esnasında görev alan bir parçadır.
Yağ filtresi genel anlamda 4-6 inç (10,2-15,2 cm) uzunluğunda ve 3 inç (7,6 cm) genişliğinde silindirik yapıda olan önemli bir aksamdır.
Motor yağı, motor kompresyonunun düşmesini engelleyip motor parçalarının soğumasını ve temizlenmesini sağlayarak kir oluşumunu kontrol altına alıp aracınızdaki en önemli görevlerden birini üstlenmektedir.
Aracınız için böylesi bir öneme sahip olan motor yağının temiz olabilmesi için görev üstlenen parça ise yağ filtresidir.
Her Yağ Degisiminde Filtre Değisir Mi?
Motor yağı ile birlikte yağ filtresi değişiminin mutlaka yapılması gerekir. Çünkü aracın motor yağının bir kısmı yağ filtresinin içerisinde bulunur.
Yağ filtresi değişmediği zaman, yeni motor yağı ile filtre içerisindeki kirli motor yağı karışır. Bu durum motor yağının çok daha önce kirlenip görevini yerine getirememesi anlamına gelir.
Aracınızın yağ filtre bakım ve kontrollerini düzenli yaptırmanız size hem temiz bir motor yağı ve sağlam bir motor kazandıracak hem de yüksek maliyetli onarımlardan sizi ve aracınızı kurtaracaktır.
Randevu Al